Labor

Labor csomagok

Pajzsmirigy vizsgálati csomag

7800 HUF

Vérszegénység csomag

13350 HUF

Kisrutin

5650 HUF

Sportorvosi csomag

2750 HUF

Pajzsmirigy vizsgálati csomag 2.

21100 HUF

Máj-hasnyálmirigy vizsgálati csomag

2800 HUF

Izületi csomag

28000 HUF

Csontritkulás csomag

23500 HUF

Magasvérnyomás csomag

6250 HUF

Szív és érrendszeri vizsgálati csomag

21400 HUF

Post Covid csomag

20650 HUF

Hajhullás csomag

32800 HUF

Érrendszeri csomag

5550 HUF

Férfi szűrőcsomag

21200 HUF

Nagyrutin

17250 HUF

Női Alap Hormon csomag (Progeszteron 21-23. nap)

33800 HUF

Női Bővített Hormon csomag (Progeszteron 21-23. nap)

50900 HUF

A laborvizsgálat tájékoztatást ad testünk jelenlegi állapotáról, segítségével a szerveink számos funkcióbeli eltérésére fény derülhet. Azonban nem csak betegségeket lehet vele felkutatni, hanem a korábban feltárt rendellenes működések, a szervezetben előforduló esetleges hiányok, vagy többlet anyagok megjelenésének kontrollálására is alkalmazható eljárás. Egy megbetegedés súlyossága és lefolyása, továbbá a használt terápia hatékonysága is nyomon követhető segítségével.

Előfordul, hogy egy alkalmazott kezelés mellékhatásainak gyors ellenőrzésére van szükség, melyben a laborvizsgálatok adják a legpontosabb visszajelzéseket. Megelőzési, szűrési szempontból is fontos a laborvizsgálat, hiszen számos kisebb eltérés esetében az orvos által adott tanácsok betartásával, szokásaink és életmódunk változtatásával állapotunk szinten tartható, vagy visszafordítható a normális működés irányába. A Főnix Medical Centerben teljes körű laboratóriumi vizsgálat érhető el: vérvizsgálattal, vizeletvizsgálattal, székletvizsgálattal, melyeknek köszönhetően a testünk jelenlegi állapotáról számos információra fényt deríthetünk.

Szakképzett asszisztenseink a hét minden napján várják a pácienseket, beutalóval vagy akár beutaló nélkül is.

Előzetes bejelentkezésre a Főnix Medical Center recepcióján van lehetőség, melyet a +36 1 5999 111 -es telefonszámon hétköznapokon reggel és este 8 között bármikor hívhat vagy nyitvatartási időn kívül küldhet emailt a recepcio@fonixmed.com címre, melyre a lehető leghamarabb válaszolnak recepciós kollégáink.

A Főnix Medical Center magánklinikán mind a rutin vizsgálatokra, mind pedig a konkrét betegségek felkutatásához meghatározott speciális laborvizsgálatokra is van lehetőség az alábbi területeken:

 • Allergiás panaszok kivizsgálása,
 • Vérképzőrendszer összetételének és eltéréseinek feltárása,
 • Gyulladások feltárása,
 • Genetikai és szerzett betegségek feltérképezése,
 • Anyagcsere zavarok kimutatása
 • Egyes szervek (vese, máj, hasnyálmirigy, epe) egészséges működésének ellenőrzése,
 • Vírusos és bakteriális fertőzések kimutatása,
 • Szív és érrendszer állapotának feltérképezése,
 • Immunrendszer ellenálló képességének felderítése,
 • Hormonális működés rendellenességeinek kimutatása,
 • Tumor marker vizsgálatok,
 • Vércukor, vérzsír, vas anyagcsere és egyéb elektrolitok kimutatása,
 • Felszívódási zavarok felismerése,
 • Véralvadás elváltozásainak feltárása
 • Egyéb funkcionális kórképek felállítása.

A laboratóriumi vizsgálatokat előzetes szakorvosi javaslat alapján konkrét laborkérésre, vagy a páciens saját kérésére, beutaló nélkül is elvégezzük. A kért laborvizsgálatok egész nap igénybe vehetőek előzetes időpontfoglalás alapján. Az időpontfoglalás során a recepció tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen előkészületek (pl.: éhgyomri állapot, a nap legelső vizelete) szükségesek.

Gyermek pácienseket 15 éves kortól szívesen fogadunk a Főnix Medical Center laborvizsgálatain, vérvételi asszisztenseink nagy tapasztalattal rendelkeznek.

A Főnix Medical Centerben elérhető vérvizsgálat, vizeletvizsgálat és a székletvizsgálat szolgáltatás más-és más folyamatban zajlik, a szükséges előkészületről a recepció tud adni tájékoztatást.

Vérvizsgálat

A megfelelő előkészületek betartásával történik a vérvétel (pl.: éhgyomri állapot éhgyomri cukorméréshez), általában előre egyeztetett időpontban. Előtte javasolt a bő víz fogyasztása, hogy telt érpályákkal gyorsabban és fájdalommentesen történjen a mintavétel. A vérvétel általában 5-10 percet vesz igénybe.

A vérvétel megkezdése előtt a pácienst leültetjük egy vérvételi székbe, mely szükség esetén dönthető. A kart szabaddá tesszük, ahonnan a vért levesszük. Ez általában könyékhajlati vénából vagy a kézháton futó gyűjtőerekből történik. A véna kitapintása után a felkart egy gumiszalaggal elszorítjuk, ennek következtében megszűnik a véráramlás és megtelnek vérrel a karon található erek. A vérfalak kitágulnak és könnyebben kitapinthatóak, megszúrhatóak. A bőrfelület lefertőtlenítése után egyszer használatos steril tűvel történik a vérvétel: tűt vezet az asszisztens a vénákba, majd vákuumos vérvételi csővel leszívja a vizsgálat elvégzéséhez szükséges mennyiségű vért.

A kívánt mennyiségű vér levétele után a szúrás helyét leragasztja a szakember. A páciensnek pár percig nyomnia kell a kötést a szúrás helyén a mihamarabb megszűnjön a vérzés. Amennyiben a vérvétel utáni percekben gyengeség, szédülés vagy rosszullét lép fel, akkor a Főnix Medical Center klinikán található erre kijelölt fektető helyiségben kell lepihenni a keringési rendszer rendezéséig. A vérvétel utáni napokban előfordulhat, hogy lilás foltok jelennek meg a vérvétel helyén. Ez normális reakció, ilyenkor a szövetek közé kifolyik egy minimális mennyiségű vér, azonban pár napon belül maguktól eltűnnek a foltok. Semmilyen teendő nincsen a foltokkal.

Vizeletvizsgálat:

A vizeletvizsgálat mintavételi tartályba történik, melyet a Főnix Medical Center recepcióján kap meg a páciens a mintavétel előtt. Mintavételekor pár szabályt be kell tartani a megbízható eredmények érdekében:

 • A mintavétel középsugaras vizeletből (a vizelet első, kis részét ki kell üríteni, ezzel átmosva a húgycsövet) történjen,
 • a mintavétel a reggeli első vizeletből történjen,
 • a környezettel nem érintkezhet a mintavételi vizelet,
 • a mintaadás előtt a nemi szerveket alaposan szükséges megtisztítani.

A vizeletadás megkezdése előtt a páciens tegye a recepción kapott gyűjtőedényt a vizelet útjába, majd kezdje meg a vizelést. Figyeljen arra, hogy se ruhája, se végtagja ne érintkezzenek a gyűjtőedénnyel a szennyezés elkerülése érdekében. Az edényt félig töltse meg, majd vegye el a vizelet útjából és fejezze be a vizelést. A mintagyűjtő edényt jól zárja le és szükség esetén a külsejét tisztítsa meg folyóvízzel. Ezután mihamarabb juttassa el a vizeletátvevő pontra a Főnix Medical Center magánklinikáján.

Székletvizsgálat:

Székletvizsgálatkor steril, lezárható mintavételi tartályba történik az otthoni mintavétel. A speciális tartályt a Főnix Medical Center recepciója adja a páciensnek, így azért előzetesen be kell menni a klinikára. Pár szabályt szükséges betartani a megbízható eredmények érdekében:

 • Csak frissen ürített széklet alkalmas a mintavételre,
 • a környezettel nem érintkezhet a mintavételi széklet,
 • ha tárolni kell a teli mintavételi tartályt, akkor 2 és 8 C közötti hőmérsékleten szükséges tartani hűtőszekrényben (A szobahőmérsékleten, kültéren vagy mélyhűtőben tárolt minta eredménye értelmezhetetlen, vagy valótlan lehet)

A mintavétel során a székletet a speciális F tartályba kell helyezni a hozzá tartozó mintavételi kanállal. A jól záródó, steril, felpattinható fedelű tartályt félig kell tölteni úgy, hogy az ne érintkezzen semmivel, majd alaposan lezárni. A mintát mihamarabb el kell juttatni a Főnix Medical Center magánklinika székletvizsgálat átvételi pontjára.

A levett minta eredményei a minta típusától függően akár már a vizsgálat másnapján elérhetőek lehetnek a páciens EESZT webfelületén. A lelet pontos érkezéséről azonban a Főnix Medical Center kollégái adnak tájékoztatást a helyszínen. A kapott eredmények általában számadatokat tartalmaznak mértékegységekkel és az egészséges referenciatartománnyal. Első ránézésre könnyen értelmezhetőnek tűnhetnek az eredmények, azonban azok kielemzéséhez és az összefüggések értelmezéséhez mély szakmabeli ismeretek szükségesek.

A kapott eredményekkel ahhoz a szakorvoshoz szükséges visszamenni, aki kérte a laborvizsgálatot, hogy a leletértékelés megtörténjen. A Főnix Medical Center laborjában dolgozó tapasztalt szakorvosok a diagnózis felállításához áttanulmányozzák a kapott számbeli eredményeket és szükség esetén tovább irányítják a pácienst a megfelelő beavatkozásra vagy további vizsgálatokra. Ha bizonytalan, hogy milyen szakorvoshoz menjen a kapott eredményeivel, érdeklődjön a Főnix Medical Center recepcióján, ahol tovább irányítják a megfelelő szakrendelésre.

A Főnix Medical Center munkatársai számára a páciens az első, így laborvizsgálattal kapcsolatos bármilyen felmerülő kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a +36 1 5999 111-es telefonszámon vagy írjon nekünk a recepcio@fonixmed.com e-mail címre!

A vérvizsgálatot a Főnix Medical Center szakképzett asszisztensei végzik el. A levett és beküldött labormintákat a Főnix Medical Center tovább küldi a Spektrum-lab Kft.-hez labordiagnosztikára. Az elkészült leleteket az EESZT rendszerébe töltik fel a Főnix Medical Center asszisztensei, amik bármikor online elérhetőek a páciens számára. A laborvizsgálatok eredményeinek kiértékelését szakorvosaink végzik. Szakorvosainkról részletesebben ITT olvashat, illetve recepciónkon érdeklődhet.

;